Home Contact

Certificat Energetic

Prima Pagina
Bursa CPE
An construire
Oferta si preturi
Inregistrare
Contact

Aporturi interne de caldura

Pentru determinarea aporturilor interne de caldura (denumite si "Degajari de caldura interne") trebuie sa aplicam Metodologia de Calcul a Performantei Energetice MC001.

Conform capitolului 1.5.9.1, aporturile (degajarile) de caldura interne se refera la cantitatea de caldura degajata in spatiul incalzit de sursele interne, altele decat sistemul de incalzire, spre exemplu:
- degajari metabolice care provin de la ocupanti;
- degajari de caldura de la aparate electrice, electronice si instalatia de iluminat artificial..

Anexa II.5.E ofera cele mai complete informatii in scopul determinarii aporturilor interioare de caldura, in functie de ocupanti, utilizarea apei calde, prepararea hranei, activitati casnice, iluminat

Anexa II.2.D "Date de intrare conventionale" ofera scenarii zilnice si saptamanale privind degajarile de caldura provenind de la ocupanti datorita activitatii metabolice, precum si degajarile provenite de la aparatura electrica de birou. In continuare preluam din aceasta anexa, in scop informativ, valori medii ale degajarilor specifice cladirilor rezidentiale, in W/m2.
Camera de zi + bucatarie, medie Luni - Duminica: 9.0 [W/m2]
Dormitoare si alte incaperi climatizate, medie Luni - Duminica: 3.0 [W/m2]
In Breviarul de Calcul a Performantei Energetice a Apartamentului, cap. III.1.4.6, este utilizata valoarea 4.0 [W/m2] pentru calculul degajarilor (aporturilor) de caldura interne.

Instrumente pentru evaluarea Performantei Energetice a Cladirilor

CALCUL CERTIFICAT ENERGETIC
+AUTENTIFICARE UTILIZATOR
+Manual de utilizare program de calcul
eLEARNING
+EXEMPLU CERTIFICAT ENERGETIC APARTAMENT
+Numarul mediu normalizat de persoane
+Numarul mediu de pereti interiori
+Suprafata construita, utila, locuita
CALCUL REZISTENTA TERMICA
DESPRE NOI

Software ACREDITAT cf. O.M. 1.217 / 31 Martie 2010 :

Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nr. 1.217/31.03.2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 243/16.04.2010, specifica obligativitatea utilizarii de programe de calcul (aplicatii software) validate conform procedurii descrise in acest document. Programul de calcul certificat-energetic.com a fost testat de Comisia de Validare a Programelor de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor si este acreditat incepand cu data de 15.12.2010.

Prelungire avizare favorabila

Referinte Legale

© 2009 - 2019 Certificat-Energetic.com