Home Contact

Certificat Energetic

Prima Pagina
Bursa CPE
Oferta si preturi
Inregistrare
Contact

Definirea suprafetei construite, utile, locuite

Pentru utilizarea programului de calcul certificat-energetic.com precum si pentru realizarea unei oferte de pret referitoare la certificare energetica sau audit energetic este necesara cunoasterea unor termeni tehnici specifici. Printre acestia putem enumera suprafetele utilizate in literatura si limbajul de specialitate: suprafata construita, suprafata utila (suprafata incalzita) si suprafata locuita.

SUPRAFATA CONSTRUITA
Suprafata construita a unui imobil reprezinta suma ariilor sectiunilor orizontale (planurilor) ale tuturor nivelurilor cladirii, delimitate de conturul exterior al anvelopei cladirii. Nu sunt luate in calcul suprafetele aferente treptelor exterioare, cele ale teraselor neacoperite, suprafetele curtilor interioare mai mari de 4 m2 sau ale curtilor de lumina sau de acces.

SUPRAFATA INCALZITA (SUPRAFATA UTILA)
Suprafata incalzita (suprafata utila) se refera la suprafetele unui apartament sau imobil incalzite direct sau indirect, prin transfer de caldura prin elementele interioare de constructie. Suprafata incalzita in cazul cladirilor rezidentiale sau a apartamentelor rezulta ca diferenta dintre suprafata construita desfasurata si suprafata ocupata de pereti, stalpi si alte elemente structurale. Pentru a determina suprafata incalzita (suprafata utila) a unui apartament adunam suprafetele utile (vazute) alte tututor incaperilor. In aceasta categorie intra camerele de zi, dormitoarele, baile, toaletele, bucatariile, spatiile de depozitare (camari, debarale) si cele de circulatie din interiorul apartamentului.

SUPRAFATA LOCUITA
Suprafata locuita se determina ca suma a suprafetelor camerelor locuite / ocupate din zona principala a cladirii.

Relatia dintre suprafata construita, suprafata incalzita si suprafata locuita
Suprafata construita > Suprafata incalzita > Suprafata locuita

Instrumente pentru evaluarea Performantei Energetice a Cladirilor

CALCUL CERTIFICAT ENERGETIC
+AUTENTIFICARE UTILIZATOR
+Manual de utilizare program de calcul
eLEARNING
+EXEMPLU CERTIFICAT ENERGETIC APARTAMENT
+Numarul mediu normalizat de persoane
+Numarul mediu de pereti interiori
+Suprafata construita, utila, locuita
CALCUL REZISTENTA TERMICA
DESPRE NOI

Software ACREDITAT cf. O.M. 1.217 / 31 Martie 2010 :

Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nr. 1.217/31.03.2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 243/16.04.2010, specifica obligativitatea utilizarii de programe de calcul (aplicatii software) validate conform procedurii descrise in acest document. Programul de calcul certificat-energetic.com a fost testat de Comisia de Validare a Programelor de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor si este acreditat incepand cu data de 15.12.2010.

Referinte Legale

© 2009 - 2015 Certificat-Energetic.com