Home Contact

Certificat Energetic

Prima Pagina
Bursa CPE
An construire
Oferta si preturi
Inregistrare
Contact

manual de utilizare al programului de calcul
certificat-energetic.com

CAP I: DEFINITII SI SIMBOLURI

BROWSER: program de navigare pe internet / pagini web. Program cu care se deschid paginile de internet / pagini web / site-uri si care ne ajuta sa putem naviga pe internet. Web site-ul http://www.certificat-energetic.com este testat pentru browser-ele Internet Explorer 6 si versiunile mai recente, FireFox 2 si versiunile mai recente, GoogleChrome.

CAPTCHA: metoda de identificare a utilizatorilor umani, care consta in prezentarea unei imagini continand un text sau operatie aritmetica si solicitarea introducerii de catre utilizator a textului sau rezultatului obtinut.

CLICK: in cazul in care nu se specifica altceva, procesul de actionare a butonului stanga al mouse-ului.

CPE: Certificat de Performanta Energetica

ICON: imagine de mici dimensiuni, care are atasat un link sau comanda.

IP: cod care identifica adresele sistemelor de calcul care comunica utilizand protocolul TCP/IP.

LINK: conexiune realizata intre pagini web. Link-ul poate fi urmat prin realizarea unui click pe acesta. In cazul in care link-ul apare sub forma http://www.certificat-energetic.com sau www.certificat-energetic.com, acesta poate fi urmat si prin copierea textului in browser-ul utilizat.

LOGARE: proces de autentificare a utilizatorului ca beneficiar de drept al programului. In cadrul acestui proces se solicita de regula un nume de utilizator sau adresa de email si parola.

LOGOUT: proces de iesire din program / site web care asigura terminarea sesiunii curente. Procesul previne astfel accesul persoanelor straine in contul utilizatorului, chiar daca acestea utilizeaza acelasi sistem de calcul ca cel utilizat de beneficiarul de drept.

ONLINE: serviciu accesabil prin intermediul retelei internet.

PACHET DE CALCUL: pachet care poate fi achizitionat de utilizatori si permite astfel rularea programelor de calcul puse la dispozitie de web site.

PERIOADA ACTIVA: interval in care utilizatorul poate introduce si rula proiecte, in limita suprafetei pe care o are la dispozitie. Perioada activa este variabila, functie de tipul pachetului solicitat.

PERIOADA DE GRATIE: interval care urmeaza perioadei active, in care site-ul www.certificat-energetic.com mentine proiectele existente si suprafata in care utilizatorul mai poate rula proiecte. In cazul activarii unui pachet in perioada de gratie sau in perioada activa, suprafata neutilizata se reporteaza, suplimentand suprafata aferenta pachetului solicitat.

SISTEM DE OPERARE: Un sistem de operare este un sistem de programe care coordoneaza toate activitatile de calcul ce se desfasoara intr-un sistem de calcul pentru executia programelor utilizatorilor folosind eficient resursele sistemului de calcul (memoria, dispozitivele I/O).
Exemple de sisteme de calcul: Windows, Ubuntu, CentOS, Debian, Mac OS X Leopard. Web site-ul http://www.certificat-energetic.com si programele de calcul disponibile prin intermediul acestuia pot fi accesate oricare ar fi sistemul de operare utilizat de dumneavoastra.

UPDATE: Proces de reactualizare a programului de calcul, necesar in scopul cresterii eficientei, a corectarii unor probleme de securitate sau in cazul modificarii algoritmului de calcul. Site-ul http://www.certificat-energetic.com realizeaza in mod gratuit reactualizarile programului de calcul in scopul cresterii eficientei si a securitatii.

3xSEC: cod unic generat utilizandu-se o tehnica criptografica de ultima generatie, tiparit automat pe fiecare pagina a CPE. Acest cod asigura identificarea CPE, securizarea, trasabilitatea procesului de obtinere a CPE, realizeaza corespondenta dintre diferitele parti ale CPE (pagina 1, 2 si Anexa), permite preluarea facila a CPE in bazele de date nationale sau accesarea integrata in web site-uri cu profil imobiliar.

Instrumente pentru evaluarea Performantei Energetice a Cladirilor

CALCUL CERTIFICAT ENERGETIC
+AUTENTIFICARE UTILIZATOR
+Manual de utilizare program de calcul
eLEARNING
+EXEMPLU CERTIFICAT ENERGETIC APARTAMENT
+Numarul mediu normalizat de persoane
+Numarul mediu de pereti interiori
+Suprafata construita, utila, locuita
CALCUL REZISTENTA TERMICA
DESPRE NOI

Software ACREDITAT cf. O.M. 1.217 / 31 Martie 2010 :

Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nr. 1.217/31.03.2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 243/16.04.2010, specifica obligativitatea utilizarii de programe de calcul (aplicatii software) validate conform procedurii descrise in acest document. Programul de calcul certificat-energetic.com a fost testat de Comisia de Validare a Programelor de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor si este acreditat incepand cu data de 15.12.2010.

Prelungire avizare favorabila

Referinte Legale

© 2009 - 2023 Certificat-Energetic.com