Home Contact

Certificat Energetic

Prima Pagina
Bursa CPE
An construire
Oferta si preturi
Inregistrare
Contact

manual de utilizare al programului de calcul
certificat-energetic.com

CAP II: PREZENTARE GENERALA

In colaborare cu specialisti din domeniul Performantei Energetice a Cladirilor (PEC), web site-ul http://www.certificat-energetic.com (denumit in continuare "site") a dezvoltat un instrument eficient pentru calculul Certificatului de Performanta Energetica (CPE) al cladirilor.

Acest program constituie implementarea algoritmilor si metodelor de calcul prezentate in Metodologia de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor MC001 / 2006. Programul aduce specialistilor din domeniul PEC avantajul unei abordari unitare, integrand elementele de calcul cu baze de date puternice, construite pentru a facilita accesul instantaneu la date climatice, proprietati termofizice ale materialelor de constructie sau a determina valorile diferitor coeficienti care sunt inclusi in calcule.

In versiunea curenta algoritmii de calcul sunt implementati astfel incat fluxul de calcul este simplificat la maxim, asigurand fluenta deosebita concretizata in productivitate foarte ridicata. Aceasta versiune poate fi aplicata in scopul certificarii energetice a cladirilor de locuit individuale si de tip condominiu, precum si pentru certificarea energetica a apartamentelor.

Programul de calcul este destinat in primul rand specialistilor auditori energetici atestati, in scopul certificarii performantei energetice a cladirilor. Datorita interfetei grafice prietenoase si intuitive, programul de calcul poate fi utilizat de asemenea in domeniul universitar, in scopul pregatirii viitorilor specialisti in domeniu. Printre elementele de noutate ale programului putem enumera reducerea la minim a datelor de intrare necesare derularii calculelor, utilizarea unor algoritmi care au la baza prelucrarea statistica a datelor referitoare la fondul construit din Romania, preluarea automata a datelor specifice din baze de date si interfata grafica intuitiva. Toate aceste aspecte conduc la eficientizarea calculelor, reducerea semnificativa a timpului necesar activitatii de certificare energetica si reducerea considerabila a investitiilor necesare in software (programe de calcul), hardware (putere de calcul) si know-how (consultanta, standarde etc.).

Programul de calcul utilizeaza tehnici de ultima ora in domeniul informatic. Din punct de vedere tehnic este similar programelor de calcul / management PEC utilizate de centre de renume mondial din Spania si SUA, aceeasi tendinta fiind in stadiu incipient in Olanda prin migrarea spre sisteme de programare care utilizeaza programare in limbaje bazate pe xml.

Platformele de calcul online si serviciile informatice online sunt in prezent in plina expansiune, avand avantaje majore in comparatie cu abordarile clasice, printre care accesibilitatea, facilitatea centralizarilor si raportarilor, integrabilitatea cu diferite baze de date nationale si / sau internationale, facilitatea upgrade-ului (mentinerea la zi a programului de calcul), uniformizarea modului de prelucrare a datelor si eliminarea problemelor / costurilor care apar in cazul upgrade-ului la versiuni mai recente etc.

Programul de calcul este de tip centralizat, introducerea si rularea solutiilor fiind realizata pe servere dedicate cu performante deosebite, colocate in Data Centers amplasate in afara Romaniei, administrate de firme cu renume in domeniu.

Accesul la contul de utilizator este descentralizat. Contul poate fi accesat de pe orice sistem de operare existent la ora actuala, folosind un simplu browser disponibil gratuit. Sistemul implementat permite accesul simultan de pe mai multe statii de lucru, pentru o flexibilitate maxima:
+ pot fi utilizate simultan mai multe statii de lucru / persoane pentru completarea datelor de intrare referitoare la un singur proiect - pentru o finalizare extrem de rapida a acestuia
+ pot fi deschise in paralel mai multe proiecte pentru o abordare distribuita.

Toate solutiile rulate primesc automat un cod unic de identificare (3xSEC), care permite accesarea online a fisierelor si clasarea acestora. Codul este imprimat pe fiecare pagina a CPE si anexei, astfel incat se asigura securizarea CPE si trasabilitatea procesului de obtinere a CPE.
Prin utilizarea codului 3xSEC se poate garanta obtinerea CPE pentru datele de intrare si corela documentele care alcatuiesc CPE generat de www.certificat-energetic.com. Suplimentar, fisierele CPE pot fi accesate online de persoanele carora le-a fost comunicat codul alfanumeric 3xSEC, la adresa web de genul
http://www.certificat-energetic.com/cpe/#/abcdefgh1234/1.html. Aceasta metoda permite supervizarea facila a proiectelor de catre un consultant in domeniul PEC, permite integrarea instantanee cu bazele de date si asocierea CPE domeniului imobiliar/ site-urilor imobiliare.
Fie ca doriti ajutorul unor colegi pentru finalizarea unui proiect complex sau doriti impartirea unor proiecte mai mici (spre exemplu certificate de apartament) pentru lucrul in paralel, sistemul nostru va permite flexibilitatea de care aveti nevoie si va asigura avantaje pentru castigarea pietei. In plus accesul online la rezultatele obtinute va permite verificarea rapida a CPE-urilor rulate, pentru analiza calitatii si eficientei in timp real.

Avantajele utilizarii instrumentelor de calcul furnizate de site-ul nostru sunt:
+ accesul la cea mai noua tehnologie de prelucrare / stocare a datelor, bazata pe servere responsabile de preluarea, prelucrarea si stocarea datelor;
+ reducerea investitiei in infrastructura de calcul si normativa;
+ nu este necesara instalarea unui program sau script pe calculatorul dumneavoastra. Site-ul nostru recomanda insa insistent utilizarea unui program antivirus cu definitii la zi pentru a mentine securitatea numelui de utilizator si a parolei cu care va autentificati pe site.
+ flexibilitatea in abordarea proiectelor. Puteti deschide si lucra la un proiect de la birou, de acasa, de pe notebook sau desktop, fara a fi necesara achizitionarea unor licente suplimentare. Mai mult, puteti utiliza acelasi cont in paralel de pe masini diferite;
+ flexibilitate in necesitatile hardware si software. Instrumentele de calcul sunt accesibile de pe orice sistem de operare (Win, Linux, MAC), orice versiune, indiferent de platforma utilizata (x32 sau x64). Conditia necesara este utilizarea unui browser (IE6 sau mai recent, Google Chrome sau recomandarea noastra Firefox), acceptarea de cookies (pentru a limita necesitatea autentificarilor frecvente). Pentru utilizarea la potentialul maxim (utilizarea butoanelor de furnizare a explicatiilor suplimentare, a datelor suplimentare si de ajutor, simbolizate in cadrul programului cu icon-ul ) recomandam permiterea rularii codului JavaScript.
+ Update-urile sunt implementate automat, fara costuri suplimentare pentru utilizatori. Astfel utilizatorii sunt in permanenta la curent cu ultimele actualizari.
+ cea mai mica investitie necesara si o amortizare extrem de rapida.

Instrumente pentru evaluarea Performantei Energetice a Cladirilor

CALCUL CERTIFICAT ENERGETIC
+AUTENTIFICARE UTILIZATOR
+Manual de utilizare program de calcul
eLEARNING
+EXEMPLU CERTIFICAT ENERGETIC APARTAMENT
+Numarul mediu normalizat de persoane
+Numarul mediu de pereti interiori
+Suprafata construita, utila, locuita
CALCUL REZISTENTA TERMICA
DESPRE NOI

Software ACREDITAT cf. O.M. 1.217 / 31 Martie 2010 :

Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nr. 1.217/31.03.2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 243/16.04.2010, specifica obligativitatea utilizarii de programe de calcul (aplicatii software) validate conform procedurii descrise in acest document. Programul de calcul certificat-energetic.com a fost testat de Comisia de Validare a Programelor de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor si este acreditat incepand cu data de 15.12.2010.

Prelungire avizare favorabila

Referinte Legale

© 2009 - 2021 Certificat-Energetic.com