Home Contact

Certificat Energetic

Prima Pagina
Bursa CPE
An construire
Oferta si preturi
Inregistrare
Contact

manual de utilizare al programului de calcul
certificat-energetic.com

CAP V: SERVICII INFORMATICE ONLINE

Site-ul www.certificat-energetic.com pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu de calcul online al PEC (Performantei Energetice a Cladirilor) si generare a CPE (Certificatului de Performanta Energetica). Serviciile furnizate de site sunt de tip pre-platit (pre-paid). In acest sens se solicita utilizatorului realizarea platii in prealabil si confirmarea solicitarii unui pachet din cele puse la dispozitie de site, prin folosirea formularului de comanda online existent la adresa de internet: http://www.certificat-energetic.com/formular_comanda.php.

Prin intermediul formularului de comanda utilizatorul achizitioneaza un pachet care include o anumita suprafata de calcul (suprafata utilizabila), diferita in functie de pachet. Suprafata de calcul reprezinta suprafata incalzita a spatiilor pentru care se elaboreaza CPE. La fiecare rulare a programului de calcul, suprafata in care utilizatorul poate realiza calcule (suprafata utilizabila) se diminueaza cu o valoare egala cu suprafata incalzita a proiectului rulat.

In prezent se pot achizitiona urmatoarele pachete:

Pachet

Caracteristici

Pachetul 1

- Cost: 500 lei, TVA inclus
- Suprafata utilizabila inclusa: 1.000 [m2]
- Perioada activa: 3 luni
- Perioada de gratie: -

Pachetul 2

- Cost: 1.000 lei, TVA inclus
- Suprafata utilizabila inclusa: 2.500 [m2]
- Perioada activa: 6 luni
- Perioada de gratie: 1 luna

Pachetul 3

- Cost: 2.000 lei, TVA inclus
- Suprafata utilizabila inclusa: 6.000 [m2]
- Perioada activa: 6 luni
- Perioada de gratie: 1 luna

Suplimentar fata de aceste pachete uzuale, este posibila achizitionarea unui pachet de asistenta tehnica de specialitate sau profesionala. Aceste pachete vor fi achizitionate exclusiv la recomandarea specialistilor nostii, in urma unei analize preliminare a subiectului si permite:
- Solutionarea unor probleme tehnice care nu sunt cauzate de functionarea defectoasa a programului (legate de utilizarea programului, probleme legate de baza de date etc.).
- Solutionarea unor aspecte profesionale, prin intermediul consultantilor nostri din domeniul Performantei Energetice. Aceasta include indicatii de utilizare a programului de calcul, raspunsuri la intrebari legate de modul de calcul a datelor primare solicitate de program etc. Fiecare intrebare este normata ca interval de timp necesar solutionarii. Timpul minim considerat necesar pentru un raspuns este de 1 ora.
- Tarifele certificat-energetic.com se pot modifica fara notificare prealabila. Modificarile afecteaza exclusiv pachetele achizitionate ulterior publicarii noilor tarife si conditii contractuale.

Se observa ca se poate achizitiona pachete care permit rularea unui numar redus de apartamente (spre exemplu Pachetul 1, destinat utilizatorilor mici, a carui suprafata utilizabila permite obtinerea CPE pentru un numar de 10 - 15 apartamente la un pret deosebit de competitiv) dar si pachete care au suprafata utilizabila a mai multor imobile de tip condominiu.

Observatie: Desi pachetele care ofera o suprafata utilizabila disponibila beneficiaza de un discount generos, recomandam utilizatorilor achizitionarea initiala a Pachetului 1 pentru a se familiariza cu programul de calcul si a verifica daca acesta corespunde necesitatilor dumneavoastra.

Suprafata utilizabila disponibila este afisata in cadrul paginilor protejate (care necesita autentificarea dumneavoastra cu nume de utilizator si parola), in care veti observa urmatorul mesaj: "Suprafata in care mai puteti rula proiecte este de 3447.83 [m2]. In cazul in care proiectul are o suprafata mai mare decat cea disponibila, puteti introduce datele de intrare insa nu veti putea rula pentru a obtine rezultatele. Va rugam sa solicitati din timp suplimentarea suprafetei." In acest mod puteti avea controlul asupra utilizarii suprafetei utilizabile si puteti solicita in timp util suplimentarea acesteia, prin comandarea unui nou pachet.

In scopul utilizarii serviciilor sunt definite:
- Perioada activa: interval in care utilizatorul poate introduce si rula proiecte, in limita suprafetei pe care o are la dispozitie.
- Perioada de gratie: interval care urmeaza perioadei active, in care site-ul www.certificat-energetic.com mentine proiectele existente si suprafata in care utilizatorul mai poate rula proiecte. In cazul activarii unui pachet in perioada de gratie sau in perioada activa, suprafata neutilizata se reporteaza, suplimentand suprafata aferenta pachetului solicitat. Perioada activa este variabila, functie de tipul pachetului solicitat. Personalul site-ului va identifica comanda si intrarea banilor in contul firmei, activand contul utilizatorului si introducand in acesta suprafata utilizabila achizitionata. In functie de instrumentele bancare utilizate pentru a efectua plata si bancile implicate, intervalul de timp dintre plata si modificarea contului de utilizator poate varia intre cateva ore si cateva zile. Dupa procesarea platii si modificarea contului de utilizator veti putea deschide proiecte, introduce datele de intrare si rula CPE.

Instrumente pentru evaluarea Performantei Energetice a Cladirilor

CALCUL CERTIFICAT ENERGETIC
+AUTENTIFICARE UTILIZATOR
+Manual de utilizare program de calcul
eLEARNING
+EXEMPLU CERTIFICAT ENERGETIC APARTAMENT
+Numarul mediu normalizat de persoane
+Numarul mediu de pereti interiori
+Suprafata construita, utila, locuita
CALCUL REZISTENTA TERMICA
DESPRE NOI

Software ACREDITAT cf. O.M. 1.217 / 31 Martie 2010 :

Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nr. 1.217/31.03.2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 243/16.04.2010, specifica obligativitatea utilizarii de programe de calcul (aplicatii software) validate conform procedurii descrise in acest document. Programul de calcul certificat-energetic.com a fost testat de Comisia de Validare a Programelor de calcul a Performantei Energetice a Cladirilor si este acreditat incepand cu data de 15.12.2010.

Prelungire avizare favorabila

Referinte Legale

© 2009 - 2023 Certificat-Energetic.com